IDI NEGDJE DRUGDJE – premijera 17.veljače 2016. u Centru KNAP!
Prva repriza očekuje nas 19.veljače.

POTOP, je na programu 8., 22. i 25. studenog! Svaki put u 20h, Teatar &TD! Rezervirajte ulaznice pozivom na blagajnu &TD-a – 01 4593 510

POTOP potopio na Marulićevim danima u Splitu! Stručni ocjenjivački sud u sastavu Jakša Fiamengo, Ivana Vujić, Lana Šarić, Milan Štrljić i Davor Špišić dodjelio je Miranu Kurspahiću nagradu “Marul“ za suvremeni dramski tekst, a “Potop“ je također po njihovu sudu najbolja predstava u cjelini. Dean Krivačić koji u ovom komadu tumači ulogu Luje, dobio je pak nagradu za najbolju mušku ulogu. Ponosni na POTOP!

POTOP, je na programu 25., 26. i 27.veljače. Svaki put u 20h, Teatar &TD! Rezervirajte ulaznice pozivom na blagajnu &TD-a – 01 4593 510.

Dramski pisci! U tijeku je natječaj Eurodram 2015 – traže se novi dramski tekstovi, svoj možete poslati i na hrvatskom,  a rok je 31.12.! Više na linku dolje!

POTOP, naše čedo s 4 nominacije i 1 NHG nagradom, ponovno na programu – 9. i 10. prosinca, 20h, Teatar &TD! Rezervirajte ulaznice pozivom na blagajnu &TD-a – 01 4593 510.

Objavili smo program za KUFERedu & Mala noćna čitanja 2014.! Raspored provjerite OVDJE ili skinite s linka niže!

POTOP ponovno potapa. Na programu je 17., 18. i 19.11. u 20h, na Velikoj sceni Teatra &TD!

Prijavite se za sudjelovanje u programu Mala noćna čitanja 2014.! Natječaj za izvođače, dramaturge i producente otvoren je do 7.11.!

IDI NEGDJE DRUGDJE

2015/2016

Tekst: Vedrana Klepica
Režija: Helena Petković
Izvedba: Ivana Krizmanić, Karla Brbić
Glazba: Damir Šimunović
Grafičko oblikovanje: Dora Đurkesac
Fotografija: Neven Petrović
Producentica: Nina Križan
Produkcija: KUFER
U suradnji s: Kazalište KNAP
Uz potporu: Ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba

Premijera: 17.2.2016., KNAP, 20h

knap_13_resize

U ishodištu predstave Idi negdje drugdje su tekstovi (To Fuck Because We Want, The Conspirators Project) mlade hrvatske autorice Vedrane Klepice. Tekstovi su kompilirani kako bi stvorili novu cjelinu koja se, u svojoj osnovi, bavi mračnim trenutcima zagrebačke stvarnosti. Napisani su kao žestoka satira, s ironijskim momentom koji je istovremeno snažan i suptilan, a obračunavaju se sa zatvorenošću grada i našeg društva koja nam često promiče i koja često, oku pasivnog građanina, ostaje nevidljiva. Predstava se bavi pitanjima imigranata, pitanjima različitih oblika radikalizma, nasilja nad ženama, nasilja nad manjinama, drugima i drugačijima. Čini se važnim progovoriti o ovim temama sada, kada su postale neizbježnim dijelom naše svakodnevice.

Na izvedbenom planu, autorski tim pokušava eksperimentirati s formom koja u svojoj osnovi nije tipično dramska; ne postoje jasni dramski likovi niti dramske situacije, već  Klepičino pismo karakteriziraju korski pasaži i monološka forma. U procesu rada na predstavi autorski tim pred sebe je postavio zadatak scenskog uprizorenja materijala koji u svojoj osnovi nema upisanu scensku događajnost te usmjerio pažnju na pronalaženje najkomunikativnijeg načina izvođenja ovih snažnih tekstova na sceni.

objavljeno 11/02/2016