IDI NEGDJE DRUGDJE – premijera 17.veljače 2016. u Centru KNAP!
Prva repriza očekuje nas 19.veljače.

POTOP, je na programu 8., 22. i 25. studenog! Svaki put u 20h, Teatar &TD! Rezervirajte ulaznice pozivom na blagajnu &TD-a – 01 4593 510

POTOP potopio na Marulićevim danima u Splitu! Stručni ocjenjivački sud u sastavu Jakša Fiamengo, Ivana Vujić, Lana Šarić, Milan Štrljić i Davor Špišić dodjelio je Miranu Kurspahiću nagradu “Marul“ za suvremeni dramski tekst, a “Potop“ je također po njihovu sudu najbolja predstava u cjelini. Dean Krivačić koji u ovom komadu tumači ulogu Luje, dobio je pak nagradu za najbolju mušku ulogu. Ponosni na POTOP!

POTOP, je na programu 25., 26. i 27.veljače. Svaki put u 20h, Teatar &TD! Rezervirajte ulaznice pozivom na blagajnu &TD-a – 01 4593 510.

Dramski pisci! U tijeku je natječaj Eurodram 2015 – traže se novi dramski tekstovi, svoj možete poslati i na hrvatskom,  a rok je 31.12.! Više na linku dolje!

POTOP, naše čedo s 4 nominacije i 1 NHG nagradom, ponovno na programu – 9. i 10. prosinca, 20h, Teatar &TD! Rezervirajte ulaznice pozivom na blagajnu &TD-a – 01 4593 510.

Objavili smo program za KUFERedu & Mala noćna čitanja 2014.! Raspored provjerite OVDJE ili skinite s linka niže!

POTOP ponovno potapa. Na programu je 17., 18. i 19.11. u 20h, na Velikoj sceni Teatra &TD!

Prijavite se za sudjelovanje u programu Mala noćna čitanja 2014.! Natječaj za izvođače, dramaturge i producente otvoren je do 7.11.!

JUŽINA

29.11. 18:00, ZKM – SCENA POLANEC
Kristina Kegljen: JUŽINA
Redatelj: Saša Božić

Polaznici/ice radionice:  Kruno Bakota, Dunja Fajdić, Jelena Graovac, Tomislav Krstanović, Zrinka Kušević, Dubravka Lelas, Karlo Mlinar (u funkciji izvođača), Romana Brajša (u funkciji producenta)

Južina
Dok baka gleda u svoje nemoćne ruke i razmišlja kako će preživjeti jesenske kiše u trošnoj kući, djevojka smišlja sadržaj ljubavnog pisma što će ga poslati u zatvor mladom muškarcu koji je napravio jedan korak previše u krivom smjeru. Promjena vremena također nagoviješta razotkrivanje bolne istine tetka i tetke za koje su svi mislili da žive idilu u obećanoj zemlji preko bare. Jedino na željeznu pojavu oca ne utječe vrijeme, dok on, čini se, utječe na sve ostale.
Spokoj obiteljske večere u ukusno uređenoj blagovaonici narušit će topot stopala s gornjeg kata, a ono što će ostati u ustima umjesto vriska, okus je južine zapele među zube poput komadića mesa.

Kristina Kegljen
Kristina Kegljen rođena je 1987. u Slavonskom Brodu. U trećem razredu gimnazije nagrađena je na Goranovom proljeću u kategoriji srednjih škola za poeziju, a kasnije dobiva stipendiju za kanadski koledž Lester B. Pearson te tamo provodi godinu dana. Po povratku kući, Matica Hrvatska u Slavonskom Brodu objavljuje joj pjesnički prvijenac Capricorn (2006). Nakon toga pobjeđuje na pjesničkom natječaju Algoritma i Vijenca „Na vrh jezika“ (2007) te joj Algoritam objavljuje zbirku Ne poklanjaj srce divljim stvorovima (2009). Za isti rukopis dobiva Rektorovu nagradu 2009., kao studentica Filozofskog fakulteta. Treća zbirka pjesama Geleri i grožđice objavljena je u HDP-u 2011. Kao studentica književnosti dobitnica je stipendije fonda HAZU Dragutin Tadijanović. Na Kerempuhovom natječaju za studentske tekstove A4 (2013) osvojila je prvo mjesto s tekstom I ne ljuti se, molim te koji je koncertno izveden od Kerempuhovog ansambla, studenata glume s ADU, u režiji Borne Baletića. Dramatizirala je Grimmovu basnu Mačak u čizmama za Dječje kazalište Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu (režija Mario Kovač, 2014).
Trenutno studira engleski i dramaturgiju, piše književne i kazališne kritike, a napisala je i roman koji čeka da ga zadesi sudbina (bilo kakva).

objavljeno 21/11/2014