IDI NEGDJE DRUGDJE – premijera 17.veljače 2016. u Centru KNAP!
Prva repriza očekuje nas 19.veljače.

POTOP, je na programu 8., 22. i 25. studenog! Svaki put u 20h, Teatar &TD! Rezervirajte ulaznice pozivom na blagajnu &TD-a – 01 4593 510

POTOP potopio na Marulićevim danima u Splitu! Stručni ocjenjivački sud u sastavu Jakša Fiamengo, Ivana Vujić, Lana Šarić, Milan Štrljić i Davor Špišić dodjelio je Miranu Kurspahiću nagradu “Marul“ za suvremeni dramski tekst, a “Potop“ je također po njihovu sudu najbolja predstava u cjelini. Dean Krivačić koji u ovom komadu tumači ulogu Luje, dobio je pak nagradu za najbolju mušku ulogu. Ponosni na POTOP!

POTOP, je na programu 25., 26. i 27.veljače. Svaki put u 20h, Teatar &TD! Rezervirajte ulaznice pozivom na blagajnu &TD-a – 01 4593 510.

Dramski pisci! U tijeku je natječaj Eurodram 2015 – traže se novi dramski tekstovi, svoj možete poslati i na hrvatskom,  a rok je 31.12.! Više na linku dolje!

POTOP, naše čedo s 4 nominacije i 1 NHG nagradom, ponovno na programu – 9. i 10. prosinca, 20h, Teatar &TD! Rezervirajte ulaznice pozivom na blagajnu &TD-a – 01 4593 510.

Objavili smo program za KUFERedu & Mala noćna čitanja 2014.! Raspored provjerite OVDJE ili skinite s linka niže!

POTOP ponovno potapa. Na programu je 17., 18. i 19.11. u 20h, na Velikoj sceni Teatra &TD!

Prijavite se za sudjelovanje u programu Mala noćna čitanja 2014.! Natječaj za izvođače, dramaturge i producente otvoren je do 7.11.!

Premijera predstave IDI NEGDJE DRUGDJE u Centru KNAP

knap_05_resize

Predstava Idi negdje drugdje nastala je prema kompiliranim tekstovima (To Fuck Because We Want, The Conspirators Project) mlade hrvatske autorice Vedrane Klepice, stvorivši tako novu cjelinu koja se, u svojoj osnovi, bavi mračnim trenucima zagrebačke stvarnosti.

Klepičini tekstovi napisani su kao žestoka satira, s ironijskim momentom koji je istovremeno snažan i suptilan i obračunavaju se sa zatvorenošću grada i našeg društva, koja nam često promiče i koja često, oku pasivnog građanina, ostaje nevidljiva. Idi negdje drugdje se bavi pitanjima koja su postala neizbježnim dijelom naše svakodnevice: pitanjima imigranata, pitanjima različitih oblika radikalizma, nasilja nad ženama, nasilja nad manjinama, drugima i drugačijima.

Redateljica predstave, Helena Petković, i izvođačice, Karla Brbić i Ivana Krizmanić, ističu kako na izvedbenom planu pokušavaju eksperimentirati s formom koja u svojoj osnovi nije tipično dramska, budući da ne postoje jasni dramski likovi niti dramske situacije.

Idi negdje drugdje nastala je u produkciji kazališne družine KUFER u suradnji sa Centrom KNAP koji je omogućio prostornu i tehničku podršku projektu. Premijera je zakazana za srijedu 17.veljače, a iduća izvedba očekuje nas u petak, 19.veljače, u 20 sati na sceni Centra KNAP.

objavljeno 08/02/2016