IDI NEGDJE DRUGDJE – premijera 17.veljače 2016. u Centru KNAP!
Prva repriza očekuje nas 19.veljače.

POTOP, je na programu 8., 22. i 25. studenog! Svaki put u 20h, Teatar &TD! Rezervirajte ulaznice pozivom na blagajnu &TD-a – 01 4593 510

POTOP potopio na Marulićevim danima u Splitu! Stručni ocjenjivački sud u sastavu Jakša Fiamengo, Ivana Vujić, Lana Šarić, Milan Štrljić i Davor Špišić dodjelio je Miranu Kurspahiću nagradu “Marul“ za suvremeni dramski tekst, a “Potop“ je također po njihovu sudu najbolja predstava u cjelini. Dean Krivačić koji u ovom komadu tumači ulogu Luje, dobio je pak nagradu za najbolju mušku ulogu. Ponosni na POTOP!

POTOP, je na programu 25., 26. i 27.veljače. Svaki put u 20h, Teatar &TD! Rezervirajte ulaznice pozivom na blagajnu &TD-a – 01 4593 510.

Dramski pisci! U tijeku je natječaj Eurodram 2015 – traže se novi dramski tekstovi, svoj možete poslati i na hrvatskom,  a rok je 31.12.! Više na linku dolje!

POTOP, naše čedo s 4 nominacije i 1 NHG nagradom, ponovno na programu – 9. i 10. prosinca, 20h, Teatar &TD! Rezervirajte ulaznice pozivom na blagajnu &TD-a – 01 4593 510.

Objavili smo program za KUFERedu & Mala noćna čitanja 2014.! Raspored provjerite OVDJE ili skinite s linka niže!

POTOP ponovno potapa. Na programu je 17., 18. i 19.11. u 20h, na Velikoj sceni Teatra &TD!

Prijavite se za sudjelovanje u programu Mala noćna čitanja 2014.! Natječaj za izvođače, dramaturge i producente otvoren je do 7.11.!

PRIVREMENI

30.11. 18:00, ZKM – SCENA POLANEC
Ivna Žic: PRIVREMENI
Redateljica: Marina Petković Liker

Polaznici/ice radionice: Antonio Franić, Davor Kovač, Sanja Milardović, Tajna Peršić, Petra Težak, Ana Vučak (u funkciji izvođača), Srđan Sandić (u funkciji dramaturga), Lana Nikolić (u funkciji producenta)

Privremeni
Kuća i njeni stanovnici, zatvoreni u svoje živote, u svakodnevicu iz koje nema izlaza: „Mi se ne poznajemo i nemamo namjeru to učiniti.“ Nemoguće stanje snoviđenja, koje se, tko zna odakle, sručilo na naše glave.
Drama Privremeni, portret je našeg društva, čije stanje se možda najbolje može opisati sa mrtvačkom ukočenosti: ništa se više ne događa. Nakon što se gospođa Wikert ubije, u kući je odjednom sve drugačije. Ali, kad zazvoni prva budilica idućeg jutra, gospođa Wikert, kao i uvijek, stoji u hodniku, pjevuši, čisti pod i čeka, kao i uvijek, jutarnje susrete.

Ivna Žic
Ivna Žic, rođena je u Zagrebu 1986. godine, a odrasla je u Baselu i Zurichu, u Švicarskoj. Studirala je dramaturgiju na Institutu za primjenjenu teatrologiju u Giessenu, kazališnu režiju u Hamburgu te scensko pisanje na uniT u Grazu. Diplomirala je 2011. scenskim uprizorenjem romana Rio Bar Ivane Sajko u kazalištu Kampnagel u Hamburgu. Radi kao redateljica i nezavisna kazališna autorica u Luzernu, Kielu, Bielefeldu, Essenu, u kazalištima Winkelwiese, Gessnerallee i Schauspielhaus u Zürichu te na nezavisnoj sceni u Baselu. Kao kućna autorica kazališta u Luzernu postavlja u sezoni 2012/2013 vlastiti projekt Neposlana pisma. Dobitnica je mnogih međunarodnih nagrada i stipendija od kojih izdvaja; prvu nagradu na natječaju za nove dramske tekstove kazališta Konstanz i St. Gallen (2011), Münchner Förderpreis für deutschsprachige Dramatik (2011), godišnju stipendiju kantona Zürich za literaturu te stipendije koju dodijeljuje Literarisches Collocquim Berlin (LCB) (2013). Ivna Žic trenutno živi u Beču.

objavljeno 21/11/2014