IDI NEGDJE DRUGDJE – premijera 17.veljače 2016. u Centru KNAP!
Prva repriza očekuje nas 19.veljače.

POTOP, je na programu 8., 22. i 25. studenog! Svaki put u 20h, Teatar &TD! Rezervirajte ulaznice pozivom na blagajnu &TD-a – 01 4593 510

POTOP potopio na Marulićevim danima u Splitu! Stručni ocjenjivački sud u sastavu Jakša Fiamengo, Ivana Vujić, Lana Šarić, Milan Štrljić i Davor Špišić dodjelio je Miranu Kurspahiću nagradu “Marul“ za suvremeni dramski tekst, a “Potop“ je također po njihovu sudu najbolja predstava u cjelini. Dean Krivačić koji u ovom komadu tumači ulogu Luje, dobio je pak nagradu za najbolju mušku ulogu. Ponosni na POTOP!

POTOP, je na programu 25., 26. i 27.veljače. Svaki put u 20h, Teatar &TD! Rezervirajte ulaznice pozivom na blagajnu &TD-a – 01 4593 510.

Dramski pisci! U tijeku je natječaj Eurodram 2015 – traže se novi dramski tekstovi, svoj možete poslati i na hrvatskom,  a rok je 31.12.! Više na linku dolje!

POTOP, naše čedo s 4 nominacije i 1 NHG nagradom, ponovno na programu – 9. i 10. prosinca, 20h, Teatar &TD! Rezervirajte ulaznice pozivom na blagajnu &TD-a – 01 4593 510.

Objavili smo program za KUFERedu & Mala noćna čitanja 2014.! Raspored provjerite OVDJE ili skinite s linka niže!

POTOP ponovno potapa. Na programu je 17., 18. i 19.11. u 20h, na Velikoj sceni Teatra &TD!

Prijavite se za sudjelovanje u programu Mala noćna čitanja 2014.! Natječaj za izvođače, dramaturge i producente otvoren je do 7.11.!

Razgovor: Tena Štivičić

24.11. 18:00
GALERIJA NOVA – Showroom
Razgovor: Tena Štivičić
KUFERedu #3

Moderira: Vedrana Klepica

”Pisati dramu znači ispričati priču, bez obzira na to koliko doslovno ili apstraktno shvaćamo pojam priče, i pronaći u tome pričanju metodu kako napisati svaku repliku tako da publika želi, dapače, gori od želje da čuje kako glasi sljedeća. Pisati je tako da svaka rečenica ima razlog i da nijedna nije suvišna. Što više pišem sve više shvaćam da je to umijeće koje nikad neću prestati usavršavati i koje nikad neću do kraja usavršiti. Publika je uvijek pametnija od spisateljice ili pisca. Kao što je rekao jedan dramski pisac čije ime, zbog njegova nedavnog oštrog zaokreta udesno, više ne spominjem, čak i kad je sastavljena od pojedinačnih idiota, publika je kolektivno uvijek pametnija i ne može ju se prevariti. No, drame su osuđene na interpretaciju. Najizvođenije su baš one koje dopuštaju mnoge interpretacije. To znači pomiriti se s činjenicom da će upravo taj precizni konstrukt koji nakon dugoga, gotovo filigranskog rada, u glavi spisateljice postaje poput glazbene kompozicije u kojoj je svaki ton poznat, biti izložen različitim, ponekad bogatijim i snažnijim, ali često pogrešnim interpretacijama. Ali treba li uopće stremiti tom primarnom značenjskom kodu ili pustiti dramu da živi svoj život i da se u nju upisuju nova značenja? Svaka dobra drama, na kraju krajeva, nadilazi namjere svojih kreatora.”

TENA ŠTIVIČIĆ (Zagreb, 1977.) – diplomirala je dramaturgiju na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti 2001., a 2004. magistirala je na londonskom Goldsmiths Collegeu, na odsjeku za dramsko pismo. Od tada živi i radi u Londonu i Zagrebu, a piše na hrvatskom i engleskom. Njezine se drame izvode u brojnim europskim zemljama, prevedene su na više od deset jezika, a predstave su dobile i mnoge nagrade, među kojima Europsku autorsku nagradu i Nagradu za inovativnost na Heidelberger Stückemarktu 2008.
Drama Three Winters, pisana na engleskom jeziku, na programu je u National Theatre u Londonu krajem 2014.
Drame Nemreš pobjeć od nedjelje, Dvije i Fragile! objavljene su u knjizi Dvije i druge (Profil 2008.). Objavila je dvije zborke kolumni Odbrojavanje (2007.) i Vrag ne spava (2010.) u izdavačkoj kući Profil.
Drama Invisible, izvedena u Velikoj Britaniji 2011., trenutno je u pripremi kao igrani film, koji će za producentsku kuću Good Films režirati Danis Tanović.

objavljeno 14/11/2014