IDI NEGDJE DRUGDJE – premijera 17.veljače 2016. u Centru KNAP!
Prva repriza očekuje nas 19.veljače.

POTOP, je na programu 8., 22. i 25. studenog! Svaki put u 20h, Teatar &TD! Rezervirajte ulaznice pozivom na blagajnu &TD-a – 01 4593 510

POTOP potopio na Marulićevim danima u Splitu! Stručni ocjenjivački sud u sastavu Jakša Fiamengo, Ivana Vujić, Lana Šarić, Milan Štrljić i Davor Špišić dodjelio je Miranu Kurspahiću nagradu “Marul“ za suvremeni dramski tekst, a “Potop“ je također po njihovu sudu najbolja predstava u cjelini. Dean Krivačić koji u ovom komadu tumači ulogu Luje, dobio je pak nagradu za najbolju mušku ulogu. Ponosni na POTOP!

POTOP, je na programu 25., 26. i 27.veljače. Svaki put u 20h, Teatar &TD! Rezervirajte ulaznice pozivom na blagajnu &TD-a – 01 4593 510.

Dramski pisci! U tijeku je natječaj Eurodram 2015 – traže se novi dramski tekstovi, svoj možete poslati i na hrvatskom,  a rok je 31.12.! Više na linku dolje!

POTOP, naše čedo s 4 nominacije i 1 NHG nagradom, ponovno na programu – 9. i 10. prosinca, 20h, Teatar &TD! Rezervirajte ulaznice pozivom na blagajnu &TD-a – 01 4593 510.

Objavili smo program za KUFERedu & Mala noćna čitanja 2014.! Raspored provjerite OVDJE ili skinite s linka niže!

POTOP ponovno potapa. Na programu je 17., 18. i 19.11. u 20h, na Velikoj sceni Teatra &TD!

Prijavite se za sudjelovanje u programu Mala noćna čitanja 2014.! Natječaj za izvođače, dramaturge i producente otvoren je do 7.11.!

Svratište kod Alberta C.

2013/2014

Omamljujuća toplina otvorenog kamina već pri ulasku u polukružnu dvoranu Teatra &TD uvlači gledatelje u intimnu kućnu atmosferu drame Svratište kod Alberta C. (…) Sam naslov signalizira da je riječ o obradi teksta poznatog egzistencijalista, no tekst Nine Gojić spretno i postupno razotkriva da je u središtu igre jezgra Camusova dramskog teksta Nesporazum. U Svratištu su ostala samo dva Camusova lika, njihov je odnos produbljen, redefiniran, a tragični završetak zapravo izbrisan kako bi ostavio prostor otvorenom kraju i mogućnostima novih interpretacija. (…) Dvije glumice iz različitih generacija pokreću predstavu sitnim podbadanjima majke i kćeri, nastavljaju u igrama koje im popunjavaju vrijeme dok ne taknu u mračnu traumu svoje obitelji, sakrivenu u bezazleni narančasti čajnik, koja ledi osjećaje čak i u teškoj toplini prostora. © Ana Fazekaš, KAZALIŠTE.hr, 24. travnja 2014.

Igraju: Ana Karić, Mia Biondić
Tekst: Nina Gojić, Vedran Hleb
Režija: Vedran Hleb
Dramaturgija: Nina Gojić
Scenografija: Zdravka Ivandija Kirigin
Kostimografija: Ana Fucijaš
Glazba: Nenad Sinkauz
Oblikovanje svjetla: Bojan Gagić
Fotografija: Damir Žižić
Grafičko oblikovanje: Lana Hudina
Producentica: Petra Glad

Produkcija: KUFER i Sveučilište u Zagrebu, Studentski centar, Kultura promjene, Teatar &TD
Uz potporu: Ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba, Ministarstvo kulture RH, Zaklada Kultura Nova

Premijera: 15. travnja 2014.

_A4A5041

Negdje između Eleuzinskog svetišta i Republike Češke otvorilo se Svratište kod Alberta C. Uz izmijenjene geografske i povijesne koordinate, ova predstava odjekuje motivima drame Nesporazum Alberta Camusa napisane 1943. godine. Ustežući se od pretpostavki o izravnim utjecajima tadašnje
povijesno-političke situacije na dramu, jedno je sigurno: Camus je u svojoj radnji izokrenuo dramaturški princip prepoznavanja, jedan od onih na kojima počiva antička tragedija. Na taj način
dostigao je novu vrstu tragičnosti koja se prema svome vremenu ne odnosi dijagnostički, već problemski.
U Svratištu kod Alberta C. majka i kći u izvedbi Ane Karić i Mie Biondić zaboravile su Camusov svijet i preživljavaju ga nakon rata, nakon zločina i nakon iluzije pobjede. Jednom kad se ipak suoče s prošlošću, pokazat će se kako nesporazumi tragičkih razmjera povremeno izbijaju i kroz svakodnevne
patologije. Zbog neizdrživosti takve situacije one nužno otvaraju neistraženi prostor fantazije za koji se ne može razabrati je li riječ o bijegu ili izgradnji jedinog mogućeg realiteta.

objavljeno 10/04/2014