IDI NEGDJE DRUGDJE – premijera 17.veljače 2016. u Centru KNAP!
Prva repriza očekuje nas 19.veljače.

POTOP, je na programu 8., 22. i 25. studenog! Svaki put u 20h, Teatar &TD! Rezervirajte ulaznice pozivom na blagajnu &TD-a – 01 4593 510

POTOP potopio na Marulićevim danima u Splitu! Stručni ocjenjivački sud u sastavu Jakša Fiamengo, Ivana Vujić, Lana Šarić, Milan Štrljić i Davor Špišić dodjelio je Miranu Kurspahiću nagradu “Marul“ za suvremeni dramski tekst, a “Potop“ je također po njihovu sudu najbolja predstava u cjelini. Dean Krivačić koji u ovom komadu tumači ulogu Luje, dobio je pak nagradu za najbolju mušku ulogu. Ponosni na POTOP!

POTOP, je na programu 25., 26. i 27.veljače. Svaki put u 20h, Teatar &TD! Rezervirajte ulaznice pozivom na blagajnu &TD-a – 01 4593 510.

Dramski pisci! U tijeku je natječaj Eurodram 2015 – traže se novi dramski tekstovi, svoj možete poslati i na hrvatskom,  a rok je 31.12.! Više na linku dolje!

POTOP, naše čedo s 4 nominacije i 1 NHG nagradom, ponovno na programu – 9. i 10. prosinca, 20h, Teatar &TD! Rezervirajte ulaznice pozivom na blagajnu &TD-a – 01 4593 510.

Objavili smo program za KUFERedu & Mala noćna čitanja 2014.! Raspored provjerite OVDJE ili skinite s linka niže!

POTOP ponovno potapa. Na programu je 17., 18. i 19.11. u 20h, na Velikoj sceni Teatra &TD!

Prijavite se za sudjelovanje u programu Mala noćna čitanja 2014.! Natječaj za izvođače, dramaturge i producente otvoren je do 7.11.!

U istraživanju za novi projekt

Započeli smo istraživanje za novi projekt s kojim u jesen izlazimo na vidjelo. Riječ je o tzv. Mapi za pamćenje, projektu u kojem istražuju i sudjeluju Nina Gojić, Bojan Mucko, Ivana Krizmanić, Csilla Barath Bastaić, Mia Biondić, Romina Vitasović i Silvio Vovk.

Masina

Istraživanje se bavi recentnim primjerima radničkih borbi u Hrvatskoj, s naglaskom na slučaj tvornice Kamensko. Dokumentarna građa prikuplja se tijekom istraživanja. U jesen 2010., nakon višemjesečne uskrate plaća, radnice Kamenskog okupirale su prostor dvorišta ispred tvornice na Trgu F. Tuđmana i na kraju se štrajkom glađu izborile za stečaj, međutim njihove vizije nisu se podudarale s planovima novih vlasnika. Nastavak proizvodnje i isplata zaostalih plaća pali su u drugi plan, a rezultati istraživanja udruga okupljenih oko radnica pokazali su da je uzrok uništenja tvornice zapravo kompleksna manipulacija cijenom zemljišta s obzirom na gradske planove o izgradnji stambeno-poslovnog centra na lokaciji tvornice. U fokusu istraživanja radnička je samoorganizacija i okupacija javnog prostora tijekom i nakon borbe, a model samoorganiziranja primijenit će se i na vlastito djelovanje umjetnika-istraživača unutar kolektiva primjenom principa horizontalnog odlučivanja i ravnopravne raspodjele odgovornosti.

objavljeno 21/02/2015