Kazališna družina KUFER pokreće novi projekt KUFER_koncept u okviru kojeg raspisuje javni poziv za slanje koncepata mladih umjetnica i umjetnika koji će biti prezentirani na jednodnevnom događanju u suradnji s KunstTeatrom i KunstCaffeom.

Cilj projekta je zajedno s prijaviteljima razvijati odabrane koncepte, prezentirati ih stručnoj i široj javnosti u formatu kratke prezentacije uz eventualnu dramaturšku, režijsku ili glumačku podršku, a zatim pojedine od njih producirati u narednim godinama u KUFER-u ili im pomoći da dođu do drugih mogućih producenata na nezavisnoj sceni ili u institucijama. Projektom se želi uspostaviti što neposredniji način komunikacije i rad s mlađim umjetnicama i umjetnicima, mentorirani razvoj njihovih koncepata kroz duži period i potom njihovo predstavljanje ravnateljima kazališta, voditeljima organizacija, redateljima i producentima. Projektom se želi otvoriti prostor za one segmente koji, zbog manjka vremena i financijskih sredstava, najčešće izostaju, a to su temeljita priprema i razrada projekta prije početka same produkcije predstave. Također, KUFER_koncept služit će kao svojevrstan poligon za razmjenu ideju, otvorene rasprave i uspostavljanje mogućih novih suradnji, u kojima će KUFER biti u ulozi producenta ili posrednika prema drugim produkcijskim platformama, ovisno o određenom konceptu.

Pravo prijave svojih koncepata imaju umjetnice i umjetnici s dotad realizirana najviše 2 rada u profesionalnom kontekstu.

Koncepti kao pisane razrade ideja do maksimalno 2 kartice teksta (kartica teksta = 1800 znakova s bjelinama) šalju se uz kratku biografiju prijavitelja na mail produkcija.kufer@gmail.com, uz naznaku: KUFER_koncpet u predmetu maila, najkasnije do 1. lipnja 2023. godine. Pravo prijave imaju pojedinci i grupe od više članova. Svi će prijavitelji dobiti pisanu povratnu informaciju najkasnije do 15. kolovoza 2023. Nije potrebno slati cjelovite dramske tekstove, ali je moguće uz koncept poslati ulomak do 5 kartica.

Predstavljanje odabranih koncepata planirano je za početak rujna 2023. godine.

TOP