Umjetnička organizacija KUFER nastavlja svoju edukativnu platformu KUFERedu, koja iz godine u godinu nudi studentima umjetničkih akademija i mladim profesionalcima u struci mogućnost sudjelovanja na radionicama, predavanjima i masterclassovima s nekim od najzanimljivijih imenima s područja dramaturgije, režije i izvedbene teorije.

Posljednji ovogodišnji program KUFERedu čini radionica ‘PROBLEM PISANJA ZA NELJUDSKOG IZVOĐAČA’ pod vodstvom Dimitrija Kokanova, dramaturga, dramskog autora i scenarista, jednog od najzanimljivijih mladih imena srpske dramaturške scene, te trenutačnog kućnog dramaturga beogradskog Ateljea 212.

Ovom radionicom na temu pisanja teksta za izvedbu ili dramskog predloška namijenjenom izvođaču koji nije čovjek pokušat će se razmatrati mogućnost posthumanističkog tijela i izvedbe ovakvog tijela u polju upotrebe jezika tj. govora kao osnovnog načina izvođenja.

Cilj radionice nije iznalaženje rješenja ili davanje stabilnog odgovora  nego istraživanje i otvaranje pitanja.

Prvi dio radionice uključivati će definiranje pojmova posthumanizma i transhumanizma kao osnovnog polja iz koga se pristupa problemu, te prijedlog redefiniranja izvođačkog tijela od ljudskog u različite forme živog neljudskog i neživog tijela u izvedbi, dok će se drugi dio fokusirati na stvaranje teksta ili barem izvedbene procedure kojom će se pomiriti pisani tekst i novo izvođačko tijelo. Da li to novo tijelo može izvesti tekst? Da li taj tekst nužno postavlja novo tijelo u humanistički diskurs i ukida posthumanistički okvir?

 

Datum i  mjesto održavanja:  10. prosinac 2018.,  10.00 h, Hrvatski ITI centar, Basaričekova 24, Zagreb.

TOP