KUFERedu: Što je pisac htio reći ili koga briga

12.11.2019., 16:00-18:00, KunstTeatar

Razgovor uz prezentaciju procesa “Bilo bi šteta da biljke krepaju” Ivora Martinića.

U razgovoru sudjeluju Ivor Martinić te glumci Maja Posavec i Pavle Vrkljan.

Dramatičar Ivor Martinić prvi put je na pozornicu postavio vlastitu dramu. Konačno ga nitko nije pitao je li je zadovoljan redateljem, je li sretan kako su ga pročitali i tko mu je od glumaca bio najbolji! Što to znači postaviti vlastito djelo? Pomaže li autorstvo teksta u postavljanju? Zašto se odbija potpisati kao redatelj? Kroz razgovor i prezentaciju metode rada govorimo o odnosu teksta i različitih prostora, komunikaciji glumca i pisca te izvedbenim zamkama kada se pisac i sam nađe na pozornici.

Ivor Martinić diplomirao je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Od 2005. godine radi kao dramaturg i autor adaptacija. 2009. postavljena je njegova prva drama „Ovdje piše naslov drame o Anti” u GKM Split, a ove godine u Zagrebačkom kazalištu mladih postavljena je njegova zadnja drama „Dobro je dok umiremo po redu“ u režiji Aleksandra Švabića. Drame su mu prevedene na dvadesetak jezika i dobitnik je niza nagrada.

Razgovor je otvoren za sve zainteresirane, ali zbog ograničenog broja mjesta uz prethodnu najavu na mail produkcija.kufer@gmail.com (predmet maila KUFERedu) najkasnije do ponedjeljka 11. studenog 2019. godine.

KUFERedu je KUFER-ov edukativni program koji objedinjuje radionice, masterclassove, predavanja i okrugle stolove koje vode strani i domaći profesionalci, prvenstveno iz polja režije, dramaturgije, produkcije te interdisciplinarni umjetnici.

TOP