Ovogodišnji KUFERedu realiziran je kao dvomjesečna dramaturška radionica namijenjena studentima i studenticama dramaturgije ili nedavno diplomiranim dramaturginjama i dramaturzima u online i offline obliku. Radionica se odvijala paralelno s procesom nastanka predstave „Dobar, loš, mrtav 2: Pakao“ prema tekstu Pavla Vrkljana i u režiji Ivana Planinića, dok je online radionički proces primarno vodio dramaturg predstave Ivan Penović.

Na radionici su sudjelovali Anamarija Budimir, Petra Jelača, Emma Kliman, Blaž Ordanić, Petra Pleše, Mateja Posedi, Filip Rutić, Vida Zelić.

Rezultat radionice je i njezina prezentacija održana i snimljena 2. svibnja u 19 sati na kojoj su sudjelovali voditelji radionice Ivan Penović i Ivan Planinić, autor teksta i glumac Pavle Vrkljan te polaznici i ostali suradnici autorskog tima. Snimka prezentacije dostupna je ovdje.

KUFERedu je KUFER-ov edukativni program koji objedinjuje radionice, masterclassove, predavanja i okrugle stolove koje vode strani i domaći profesionalci, prvenstveno iz polja režije, dramaturgije, produkcije te interdisciplinarni umjetnici. Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija, a realiziran je u produkciji Kazališne družine KUFER u suradnji s KunstTeatrom.

TOP