KUFERedu program počinje!

Ovogodišnji okrugli stol ‘Pisanje preko granica’ obilježiti će četiri uspješne i glasne dramske autorice čiji radovi već govore dovoljno i sami za sebe.

Družiti ćemo se sa Tanjom Šljivar, Olgom Dimitrijević, Anicom Tomić i Jelenom Kovačić. Dok posljednja dva imena i njihov rad zasigurno poznate, o Tanji i Olgi, kratak intro je tu…

Tanja Šljivar i Olga Dimitrijević mlade su dramske spisateljice.

Tanja, rođena 1988., odrasla je u Banjaluci, diplomirala dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a trenutno studira u Giessenu. Njenu prvu dramu Pošto pašteta igraju u beogradskom Ateljeu 212, a njenu drugu dramu, Grebanje ili Kako se ubila moja baka igraju u zeničkom Bosanskom narodnom pozorištu.

Olga, rođena 1984., također je diplomirala dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Na odsjeku rodnih studija (Gender Studies) Centralno europskog fakulteta u Budimpešti obranila je tezu „Tijelo narodne pjevačice na srpskoj estradi: konstrukcija nacionalnih identiteta poslije 2000. godine”. Autor je drama Internat, Radnici umiru pevajući, Narodna drama. Drama Radnici umiru pevajući pobjedila je 2010. godine na Hartefaktovom natječaju za najbolji društveno angažirani dramski tekst, a 2012. dobila je nagradu za najbolji tekst na Sterijinom pozorju.

TOP