MALA NOĆNA ČITANJA & KUFERedu 2016. – NATJEČAJ ZA IZVOĐAČE

Mala noćna čitanja, nakon dvije edicije u Teatru &TD, te još dvije u Zagrebačkom kazalištu mladih, nastavljaju svoju turneju te se ove godine sele u Gradsko dramsko kazalište Gavella, koje će tijekom četiri dana, od 21.11 do 24.11.2016. biti mjesto istraživanja, rada i prezentacije najnovijeg iz polja domaćeg dramskog pisma.

Nakon prvog kruga natječaja za ‘MNČ 2016’, žiri u sastavu Dubravko Mihanović (dramski pisac, dramaturg), Dino Pešut (dramski pisac, dramaturg), te Nina Križan (kazališna producentica) odabrao je tri dosad neizvedena dramska teksta, na temelju kojih je organizacijski tim (Nina Križan, Vedrana Klepica) pozvao redatelje/ice da budu mentori na pojedinom tekstu te zajedno s odabranim dramatičarima i izvođačima rade na njegovom scenskom postavljanju.

Osim tri odabrana teksta, u off-programu posjetitelji će moći pogledati i scensko čitanje drame ‘Kao i sve slobodne djevojke’, banjalučke spisateljice Tanje Šljivar, jedne od najproduktivnijih mladih regionalnih autorica, koja će ujedno biti ovogodišnja dramaturška mentorica za autore odabranih tekstova.

Osim navedenog teksta kojeg na scenu postavlja redateljica Anica Tomić, na natječaju za ‘MNČ 2016’ odabrani su sljedeći autori i redatelji:
LUKA MAVRETIĆ: NEŠTO POPUT AUTOBUSA, redateljica: DORA RUŽDJAK
NIKOLINA RAFAJ: SAMO SE IGRAMO, redatelj: VEDRAN HLEB
IVANA VUKOVIĆ: OTOK, redatelj: DARIO HARJAČEK

Samim će javnim čitanjima odabranih tekstova prethoditi intenzivne četverodnevne radionice za autore i izvođače koje ovim putem pozivamo da se prijave!
UVJETI PRIJAVE ZA IZVOĐAČE:

– kandidati mogu biti do 40 godina starosti (profesionalci ili studenti umjetničkih akademija)
– kandidati moraju posjedovati određeno iskustvo na polju izvedbenih umjetnosti
– za prijavu je potrebno poslati profesionalni CV
– rok za slanje prijava je 15.11.2016.

ADRESA ZA SLANJE PRIJAVA JE:  produkcija.kufer@gmail.com

TOP