MARTA I SEDAM STRAHOVA

Kada je došla na svjetionik, Marta se osjećala tako da nije znala kako se osjećala i u tome je bila tvrdoglavo usamljena. Brižno je njegovala svoje crne misli, valjala se u svojim strahovima i bez borbe dopuštala vlastitim babarogama da joj remete ritam disanja. Marta je smatrala da se samo ona tako osjeća. Prisvojila je čak i tjeskobu, uzela ju je samo za sebe, ne ostavivši mi ni mali, mali komadićak.
Marta je i tužna i sretna, i osjetljiva i raspoložena, i panična i uzbuđena, i sjetna i vesela, i poletna i zakočena. Marta katkad plače, Marta katkad hrče u snu, a katkad ne može izaći iz stana. Katkad se boji. Baš kao i ja. Baš kao i ti. Baš kao i on i ona.
No, Marta je rekla da se boji. Marta je izgovorila: boli me.

autorica teksta i dramaturginja: Ivana Vuković
redateljica: Natalija Manojlović
producentica: Romana Brajša
izvode: Andreja Jandrić i Matija Čigir
strahovi: Jerko Marčić, Sreten Mokrović, Adrian Pezdirc, Alma Prica, Anđela Ramljak, Damir Šaban, Petar Vrbanić Đula
kostimografkinja: Ana Fucijaš
autor videoprojekcije: Miro Manojlović
oblikovatelj svjetla: Alen Marin i Toni Modrušan
snimatelj videomaterijala: Aron Kovačić
snimatelj tona: Branko Puceković i Filip Kovačić
dizajn: Verlauf
asistentice produkcije: Hana Zrnčić Dim i Laura Pribanić
fotografkinja: Karla Juric
autor trailera: Filip Zadro
korištena glazba: Mistake (Ambient), Mistake (Davide Rossi Re-Work – Instrumental), Aerial, Cartilage, Accident, A Happy Song, Again; Moby, zahvaljujući mobygratis.com
produkcija: Kazališna družina KUFER i KunstTeatar u suradnji s udrugom BoliMe

Predstava je nastala u koprodukciji Kazališne družine KUFER i KunstTeatra u suradnji s udrugom BoliMe uz podršku Ministarstva kulture, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova.
Suradnja s udrugom BoliMe realizirana je u okviru projekta „Kufer x BoliMe – Pričamo. o Marti i sedam strahova“ koji, uz potporu programa Razvoj publike Ministarstva kulture, obuhvaća zajedničku preventivnu kampanju s ciljem promocije mentalnog zdravlja mladih, javnu tribinu i radionice za publiku.

Zahvale:
Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Franka Perković, Mile Blažević, Mirna Rustemović, Danijel Pek, Antonio Golub, CineCro rental, Marita Ćopo, Andrija Skračić, Damir Šantić, Tomislav Šoban, Dražen Žerjav, Kinoklub Zagreb, Iva Lea Dežmar, Ivan Marušić Klif, Ivan Lušičić, Marko Dajak, Martina Raguž, Luka Brezinščak.

TOP