Počeo je 4. ciklus projekta mzkp.hr!

Ovaj tjedan započeli smo s predzadnjim ciklusom na kojem se voditeljima radionice Ivanu Penoviću i Mihaelu Kozini pridružila dramaturginja i autorica Ivana Đula.
Ivana Đula rođena je 1983. u Dubrovniku. Nakon klasičnog glazbenog obrazovanja, završava Filozofski fakultet u Zagrebu (smjer: komaprativna književnost i francuski jezik) te 2014. upisuje diplomski studij dramaturgije izvedbe na ADU u Zagrebu. Od 2010. aktivno radi kao dramaturginja i autorica glazbe, surađujući s brojnim redateljima, koreografima i izvođačima u kazalištima u Zagrebu, Rijeci, Ljubljani, Varaždinu, Puli, Splitu, Šibeniku, Dubrovniku i Zadru. Zajedno s Milicom Sinkauz autorica je pet dramskih tekstova od kojih su dva nagrađena nagradom Mali Marulić. Kao autorica glazbe samostalno i u suradnji s Lukom Vrbanićem nagrađivana je na Međunarodnom lutkarskom festivalu u Kragujevcu, Međunarodnom lutkarskom festivalu PIF u Zagrebu te na susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade ASSITEJ. Zajedno s Lukom Vrbanićem nagrađena je na ovogodišnjem festivalu Mali Marulić, posebnom nagradom Zdenka Mišura za najveći kazališni izazov. Od 2015. sudjeluje u radu kazališta Teatar Poco Loco kao autorica glazbe i izvođačica u sklopu projekata Priča mi se priča i Pjeva mi se pjesma. Koautorica je i izvođačica na mutimedijalnim projektima Između nas i Kako je bolje biti mačka u Dubrovniku?, u suradnji s plesačicom Martinom Tomić i likovnom umjetnicom Lenom Kramarić, koji su realizirani u sklopu Art radionice Lazareti. Posljednjih godina bavi se istraživanjem dramaturgije zvuka, s fokusom na zvučnu sliku Dubrovnika, u sklopu čega dosada psotavlja četiri zvučne instalacije te izdaje dvije popratne knjige, Dnevnik nespavanja i Anatomija pauze. U ljeto 2020. boravi na rezidenciji Art radionice Lazareti te postavlja izložbu zvuka, Sakupljačica zvukova koja naknadno gostuje i na HeadOnEast festivalu u Osijeku. Udrugu za edukaciju djece i mladih u području izvedbenih umjetnosti, Artarea pokreće 2014. godine. U sklopu udruge kreira i vodi glazbene, poetske i dramske programe, a kao autorica i voditeljica radionice Od priče do predstave sudjeluje u programu Dubrovačkih ljetnih igara. Živi u Zagrebu s Lukom, Petrom i Dešom.
Za posljednji ciklus ostalo je još par slobodnih mjesta, prijave su i dalje u tijeku na mzkp.hr, a u priči srednje.hr možete pročitati i dojmove polaznica i polaznika s prethodnih ciklusa!

Projekt „Mentalno zdravlje kao kreativni proces: dramske radionice s mladima“ provodi Kazališna družina KUFER u suradnji s partnerima SPID-om, BoliMe i KunstTeatrom. Program besplatnih dramskih radionica odvija se kroz pet zasebnih ciklusa, a prijaviti se mogu mladi u dobi od 18 do 25 godina putem poveznice mzkp.hr.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Kazališne družine KUFER.

Naziv poziva: Umjetnost i kultura online

Za više o EU fondovima: esf.hr | strukturnifondovi.hr

TOP