Premijera predstave IDI NEGDJE DRUGDJE u Centru KNAP

Predstava Idi negdje drugdje nastala je prema kompiliranim tekstovima (To Fuck Because We Want, The Conspirators Project) mlade hrvatske autorice Vedrane Klepice, stvorivši tako novu cjelinu koja se, u svojoj osnovi, bavi mračnim trenucima zagrebačke stvarnosti.

Klepičini tekstovi napisani su kao žestoka satira, s ironijskim momentom koji je istovremeno snažan i suptilan i obračunavaju se sa zatvorenošću grada i našeg društva, koja nam često promiče i koja često, oku pasivnog građanina, ostaje nevidljiva. Idi negdje drugdje se bavi pitanjima koja su postala neizbježnim dijelom naše svakodnevice: pitanjima imigranata, pitanjima različitih oblika radikalizma, nasilja nad ženama, nasilja nad manjinama, drugima i drugačijima.

Redateljica predstave, Helena Petković, i izvođačice, Karla Brbić i Ivana Krizmanić, ističu kako na izvedbenom planu pokušavaju eksperimentirati s formom koja u svojoj osnovi nije tipično dramska, budući da ne postoje jasni dramski likovi niti dramske situacije.

Idi negdje drugdje nastala je u produkciji kazališne družine KUFER u suradnji sa Centrom KNAP koji je omogućio prostornu i tehničku podršku projektu. Premijera je zakazana za srijedu 17.veljače, a iduća izvedba očekuje nas u petak, 19.veljače, u 20 sati na sceni Centra KNAP.

TOP