Završen 2. ciklus projekta mzkp.hr!

Iza nas je još jedan radionički ciklus, u kojem su uz voditelja Ivana Penovića i psihologa Mihaela Kozinu sudjelovali dramski pisac Ivor Martinić te glumci Adrian Pezdirc i Iva Kraljević! Drugi je ciklus završio 7. svibnja 2022. scenskim čitanjem tekstova nastalih na radionici. Hvala divnim polaznicima na sjajnim tekstovima i zanimljivim razgovorima! 
Za dva tjedna počinje 3. ciklus, ujedno i posljednji prije ljetne stanke, na kojem će nam se pridružiti dramska spisateljica i dramaturginja Nikolina Rafaj, ovogodišnja dobitnica prve Nagrade za dramsko djelo Marin Držić za dramu “Kamo se ide kad se odlazi”! Prijave su i dalje otvorene za 3., 4. i 5. ciklus na web stranici projekta.

Nikolina Rafaj (1994.) završila je studij dramaturgije izvedbe na Akademiji dramske umjetnosti te preddiplomski studij antropologije i etnologije i kulturne antropologije na Filozofskom Fakultetu. Kao dramaturginja radi na projektima u ITD-u, ZKM-u, kazalištu Marina Držića (Dubrovnik), HNK-u Ivana pl. Zajca (Rijeka), kazalištu Trešnja, kazalištu Komedija, kazalištu Virovitica, Dubrovačkim ljetnim igrama kao i na brojnim projektima nezavisne scene. Dobiva potporu za razvoj scenarija od Hrvatskog audiovizualnog centra za razvoj scenarija TV animirane serije Misi Mesi. Njen debitantski autorski projekt Memorija (svijeta) je puna izveden je u koprodukciji KUFER-a i KunstTeatra. Za tekst u Pakao lijepo molim, 2020. godine nagrađena je Trećom nagradom Marin Držić, koji se predstavlja u sklopu programa Budućnost je ovdje u ZKM-u. Voditeljica je interdisciplinarne radionice Osvajanje prostora – od autoetnografskog do dokumentarnog, radionice dokumentarne radiodrame Do slušanja, radionice Iz prve ruke za učenike i učenice strukovnih škola kao i radionice I ovo je drama?. Dobitnica je prve Nagrade za dramsko djelo Marin Držić za 2021. godinu.

Projekt „Mentalno zdravlje kao kreativni proces: dramske radionice s mladima“ provodi Kazališna družina KUFER u suradnji s partnerima SPID-om, BoliMe i KunstTeatrom. Program besplatnih dramskih radionica odvija se kroz pet zasebnih ciklusa, s pet različitih dramskih pisaca, psihologom, redateljem i profesionalnim glumcima, u još uvijek ima slobodnih mjesta na trećem (31. svibnja – 9. srpnja 2022.), četvrtom (16. kolovoza – 24. rujna 2022.) i petom ciklusu (4. listopada – 12. studenog 2022.). Prijaviti se mogu mladi u dobi od 18 do 25 godina putem poveznice mzkp.hr.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Kazališne družine KUFER.

Naziv poziva: Umjetnost i kultura online

Za više o EU fondovima: esf.hr | strukturnifondovi.hr

TOP